Βad hair day: Κάνε τα μαλλιά σου να δείχνουν – και να είναι – υγιή!

Bad hair day, τα έχει όλα: Φριζαρισμένα, λαδωμένα, άτονα, θαμπά και άγρια μαλλιά! Αντέχεις;

Ακόμη μια Bad hair day; Φταίει ο καιρός, οι ορμόνες ή η κακή και άτσαλη φροντίδα τους; Ό,τι κι αν φταίει σε ένα πράγμα θα συμφωνήσουμε: τα μαλλιά είναι τα μόνα, μετά τα ρούχα, που επηρεάζουν την εξωτερική εμφάνιση, αλλά και τη διάθεσή σου. Εάν θέλεις να έχεις μαλλιά υγιή, λαμπερά και γερά υιοθέτησε αυτήν τη λίστα.

1 Κόβε τις άκρες συχνά

Όλοι οι ειδικοί συμφωνούν ότι αποφεύγοντας το ψαλίδισμα είναι αναποτελεσματικό για την ανάπτυξη των μαλλιών. Οι άκρες αφυδατώνονται και σπάνε, έτσι δεν αναπτύσσουν το μήκος τους. Κάθε έξι με οκτώ βδομάδες κλείσε ραντεβού. Μετά από κάθε κούρεμα θα δείχνουν πιο υγιή, πιο περιποιημένα και εσύ πιο όμορφη.

2 Λούζε τα

Δυστυχώς οι τρίχες είναι ένα αγαπημένο στέκι για τη βρόμα και, ειδικά στα μακριά μαλλιά, η λιπαρότητα, οι ρύποι, η σκόνη, τα υπολείμματα πιτυρίδας ή ζελέ φαίνονται πολύ περισσότερο. Οπότε το σχεδόν καθημερινό λούσιμο είναι απαραίτητο, ιδανικά με κάποιο σαμπουάν που θα μαλακώνει τα μαλλιά σου και τα κάνει να δείχνουν λιγότερο θαμπά και ταλαιπωρημένα.

Bad hair day
Και από Δευτέρα τα μαλλιά σου θα είναι σούπερ!

3 Πηγαινέ το φυσικά

Τα μαλλιά σου χρειάζονται ξεκούραση. Άφησέ τα να στεγνώνουν φυσικά, και άφησέ τα ελεύθερα κάποιες μέρες, χωρίς να τα πιάνεις αλογοουρά. Να αναπνεύσουν.

4 Φάε, τι σου ζητάω;

Τα μαλλιά είναι φτιαγμένα από κερατίνη, δηλαδή πρωτεΐνη. Για να διατηρούνται υγιή απαιτείται ο συνεχής ανεφοδιασμός μέσω της καθημερινής διατροφής. Τα μαλλιά επειδή θεωρούνται ένας μη απαραίτητος ιστός, ο οργανισμός δεν στέλνει πρωτεΐνη στους θύλακες των τριχών, εστιάζει κυρίως στα βασικά όργανα, όπως η καρδιά ή το συκώτι.

Αν καταναλώνεις αρκετή πρωτεΐνη, ο οργανισμός σου θα μπορεί να διανείμει πρωτεΐνες παντού και όπου είναι απαραίτητο. Άλλη θρεπτική ουσία που χρειάζεσαι; Σίδηρος. Είναι πηγή ενέργειας και για τα μαλλιά, ένα μέταλλο απαραίτητο για τη δύναμη της τρίχας. Μην ξεχνάς πως η ανεπάρκεια σιδήρου έχει συνδεθεί με την τριχόπτωση.

5 Απόφευγε τα καυτά εργαλεία

Ή τουλάχιστον προστάτευσε τα μαλλιά σου από αυτά. Εάν επιμένεις να στεγνώνεις και να κάνεις καθημερινά styling, φρόντισε να το κάνεις έξυπνα: μην το έχεις στο φουλ. Ρύθμισέ το σε πιο χαμηλή θερμοκρασία. Παίρνει λίγο περισσότερο χρόνο, αλλά θα σου βγει σε καλό! Και θα πεις αντίο σε μια Bad hair day!

6 Φτάσε βαθιά

Ελάττωσε το εφέ δάχτυλο-στην-πρίζα και δεν θα έχεις καμία Bad hair day χρησιμοποιώντας τακτικά στο λούσιμο ένα κοντίσιονερ, που θα τα θρέψει και θα τα κάνει να πειθαρχούν. Επιπλέον βάζε μάσκα. Δερματολόγοι και κομμωτές συνιστούν: ενσωμάτωσε στη ρουτίνα των μαλλιών σου κάθε εβδομάδα μία μάσκα βαθιάς ενυδάτωσης για επιπλέον ενυδάτωση. Εγώ βρήκα αυτό εδώ, το Wella elements mask, χωρίς parabens! Στο ηλεκτρονικό κατάστημα των κομμωτηρίων Τέλης Κίκερης, μπορείς να βρεις επώνυμα προϊόντα κομμωτηρίου, περιποίησης και ομορφιάς – υψηλής ποιότητας. Και με ένα κλικ!

7 Πάρε το καπελάκι σου

Ο ήλιος οξειδώνει τα μαλλιά και τα αφυδατώνει. Έτσι, ένα καπέλο προστατεύει το πρόσωπό σου από τον ήλιο αλλά προστατεύει επίσης το κεφάλι σου από το κάψιμο και τα μαλλιά σου από την αφυδάτωση.

8 Άσε το καυτό ντους

Ναι, είναι υπέροχο να κάνεις ένα ζεστό ντους μετά από μια κουραστική μέρα, αλλά τα μαλλιά σου αφυδατώνονται, το χρώμα τους θαμπώνει και αλλοιώνεται γρηγορότερα, από το εάν έκανες ντους με κρύο νερό. Δεν έχεις το κρύο; Το χλιαρό είναι πολύ καλύτερο και για το δέρμα σου.

9 Χτένιζέ τα σωστά

Το βούρτσισμα κάνει καλό στα μαλλιά σου αλλά το βούρτσισμα περισσότερο από μία φορά την ημέρα μπορεί να σπάσει τις αδύναμες άκρες. Βούρτσιζέ τα απαλά μία φορά την ημέρα με μια πλαστική βούρτσα. Οι βούρτσες με τρίχα είναι ιδιαίτερα σκληρές για τα μαλλιά.

10 Κράτα τα παλιά σου t-shirt

Δεν σε κοροιδεύω: το μπλουζάκι AC/DC Tour των εφηβικών σου χρόνων είναι πιο απαλό για τα μαλλιά σου από μια πετσέτα και τα κάνει να φαίνονται υγιή.

Τέλος, τώρα το καλοκαίρι μην ξεχνάς το αντηλιακό των μαλλιών. Το πιστεύεις ή όχι, 100 ώρες άμεσης ηλιακής ακτινοβολίας είναι εξίσου καταστρεπτικές με το ξανθύνεις τα μαλλιά σου σε 30 λεπτά!

Μία Bad hair day να μη σε απασχολεί, όλα διοθρώνονται. Αλλά εάν έχεις φαγούρα στο τριχωρό της κεφαλής σου και τα σαμπουάν από το φαρμακείο δεν βοηθούν, συμβουλεύσου έναν δερματολόγο. Μην το αγνοείς. Ένας χρόνιος κνησμός τραυματίζει το τριχωτό της κεφαλής σου και αποδυναμώνει τα μαλλιά σου.

Φίλίά (τονίζομαι παντού)

Photo ανοίγματος by Alice Moore on Unsplash, Γραφικό: Νάνσυ Βλοντάκη

Pharmalista Healthy is the new beauty

Σχολιάστε το...