Αγάπη μου, τι θα φάμε σήμερα; Τριαντάφυλλα!

Ενυδατώνουν την επιδερμίδα σου, μειώνουν το άγχος και σε αδυνατίζουν. Ναι!

Τα τριαντάφυλλα δημιουργήθηκαν από τα δάκρυα της θεάς Αφροδίτης για το χαμό του Άδωνη. H Κλεοπάτρα τα λάτρευε και γι΄αυτό εμπότισε τα πανιά του βασιλικού της πλοίου με ροδόνερο (όπως έγραψε ο Σαίξπηρ “the very winds were lovesick”), ενώ οι εργάτες της στις πυραμίδες απεργούσαν εάν δεν έπαιρναν τη δόση τους από ειδικές παστίλιες που έφτιαχναν οι Αιγύπτιοι ιερείς από μέλι, μύρο και έλαιο τριαντάφυλλου. Ο Μιχαήλ Άγγελος έριχνε ροδοπέταλα στο τσάι του ενώ τα ροδοπέταλα και τα τριαντάφυλλα είναι δημοφιλή στους επαγγελματίες σεφ. Διατροφικά τα ροδοπέταλά του περιέχουν περίπου 95% νερό, αλλά ακόμη κι αν η θρεπτική τους αξία είναι περιορισμένη, η ποσότητα βιταμίνης C δεν είναι αμελητέα. Εάν θέλεις να έχεις μια la vie en rose σου προτείνω μία λίστα γεμάτη τριαντάφυλλα:

Ξεκίνα τη μέρα σου με τόνωση!

Εάν θέλεις πραγματικά να ξεκινήσεις με τονωμένη διάθεση και επιδερμίδα δοκίμασε να καθαρίσεις το πρόσωπό σου με το Rose Moisture Plus Moisturising Cleanser (€23,20 / 100ml) της Jurlique. Έχει λεπτόρρευστη υφή, περιέχει έλαιο καρπού τριαντάφυλλου, το οποίο βελτιώνει τα επίπεδα της υγρασίας της επιδερμίδας. Αυτό που το κάνει αποτελεσματικό στο να απομακρύνει ρύπους και ακαθαρσίες είναι το εκχύλισμα φλοιού Ιτιάς που περιέχει ενώ ενισχύει την κυτταρική ανανέωση. Και κυτταρική ανανέωση σημαίνει λάμψη και φρέσκο πρόσωπο. Μην ξεχάσεις να απλώσεις έναν αναζωογονητικό ορό όπως τον Rose Moisture Plus Daily Moisture Balancing Serum (€ 51,40 / 30ml). Είναι πλούσιος σε  αντιοξειδωτικά συστατικά, περιέχει έλαια βοτάνων και έλαιο από τριαντάφυλλα και θρέφει την επιδερμίδα σου με τα απαραίτητα λιπαρά οξέα που συμβάλλουν στη βαθιά ενυδάτωση και στην αποκατάστασή της.

Πιες ένα τσάι

Τα ροδοπέταλα περιέχουν ενώσεις που βελτιώνουν το μεταβολισμό εκτός του ότι συμβάλλουν στην αποτοξίνωση, βοηθώντας έτσι στην απώλεια βάρους. Ρίξε 10-15 φρέσκα ροδοπέταλα σε ένα ποτήρι βραστό νερό και περίμενε έως ότου ροδίσει το νερό. Μπορείς επίσης να προσθέσεις λίγο μέλι και κανέλα.

Έχε ένα μπουκαλάκι ροδόνερο στο συρτάρι του γραφείου σου

Το ροδόνερο συνιστάται από τους δερματολόγους σε περιπτώσεις ακμής και ροδόχρου ακμής. Θεωρείται ότι μειώνει την ερυθρότητα και τη φλεγμονή, εξισσοροπεί το pH του δέρματος και τη λιπαρότητα, απαλύνει και τονώνει την επιδερμίδα λόγω της παρουσία φαινυλαιθανόλης, μιας αντισηπτικής ένωσης, που καθιστά το ροδόνερο αποτελεσματικό κατά της ακμής. Τα ροδοπέταλα, που προέρχονται από τα τριαντάφυλλα, περιέχουν αντιοξειδωτικά και αντιβακτηριακές ενώσεις, απαλύνουν το δέρμα και σου παρέχουν ανακούφιση από τον ερεθισμό και τη φαγούρα.

Έχεις δοκιμάσει παγωτό με γλυκό τριαντάφυλλο;

Όχι; Δεν ξέρεις τι χάνεις. Επίσης παγωτό καιμάκι με γλυκό τριαντάφυλλο, χιώτικο. Μια εκ βαθέων έρευνα αγοράς (βασικά φανατικών παγωτοφάγων δηλαδή) έδειξε ότι αυτό το παγωτό έχει εκατοντάδες νοσταλγούς, επειδή θυμίζει άλλες εποχές ενώ σου φέρνει το άρωμα από τα τριαντάφυλλα στο στόμα.


τριαντάφυλλα

Τα προϊόντα της ενυδατικής σειράς Jurlique Rose Moisture Plus προσφέρουν έντονη ενυδάτωση και προστασία από τις περιβαλλοντικές επιθέσεις με το εκχύλισμα τριαντάφυλλου.

Ενυδατώσου με τριαντάφυλλα

Η ενυδατική κρέμα Rose Moisture Plus Revitalising Gel-Lotion (€41,30 / 50ml) σε μορφή gel, σου προσφέρει διπλό όφελος: ενυδατώνει άμεσα την ξηρή επιδερμίδα και παράλληλα προστατεύει από τις περιβαλλοντικές επιθέσεις. Εξισορροπεί την αφυδάτωση, αυξάνει τα επίπεδα υγρασίας, απαλύνει, μαλακώνει και λειαίνει την επιδερμίδα. Έλα, τι άλλο θέλεις;

Στο τέλος της ημέρας κάνε ένα μπάνιο

Τα ροδοπέταλα μπορεί να είναι καλύτερα και από ψυχοθεραπεία! Είχες δύσκολη μέρα; Κάνε ένα ζεστό μπάνιο και ρίξε ροδοπέταλα στο ζεστό νερό. Η θερμότητα θα απελευθερώσει το άρωμα των τριαντάφυλλων και θα σε χαλαρώσει. Δεν είναι δική μου πατέντα, το έκανε η Κλεοπάτρα αλλά και οι αρχαίοι Έλληνες, που το αγάπησαν για το άρωμά τους και τις ιδιότητές του και το έβαλαν στο λουτρό τους. Μπορεί το άρωμα να μην είναι πολύ έντονο, αλλά είναι υπέροχο και εξαιρετικά χαλαρωτικό. Αν θέλεις, μπορείς να ρίξεις έλαιο τριαντάφυλλο στο νερό. Θα είναι πιο έντονο! Λίγο πριν κοιμηθείς φτιάξε ένα cocktail με λίγη βότκα, σιρόπι από τριαντάφυλλο και ιβίσκο και top up με σαμπάνια. Θα με θυμηθείς.

Κοιμήσου στα ροδοπέταλα

Ψέκασε το μαξιλάρι σου με λίγο ροδόνερο που θα έχεις φτιάξει από τριαντάφυλλα. Η μυρωδιά του ροδόνερου στο μαξιλάρι σου θα σε βοηθήσει να κοιμηθείς καλύτερα μετά από μια κουραστική μέρα.

Φίλίά (τονίζομαι παντού)

Τα προϊόντα Jurlique στην Ελλάδα διανέμονται σε επιλεγμένα φαρμακεία, στα Carelab by Attica, στα καταστήματα Beautycom καθώς και στo www.jurlique.gr.
Φωτό.: Jurlique, Φίλια Μητρομάρα

Pharmalista Healthy is the new beauty

Σχολιάστε το...