Γιατί τo στεγνό βούρτσισμα δεν μειώνει την κυτταρίτιδα;

Οι μύθοι και η πραγματικότητα για το στεγνό βούρτσισμα.

Στεγνό βούρτσισμα. Μία μέθοδος που πολλές beauty expert ορκίζονται σε αυτή. Και γιατί όχι, αφού τρίβοντας το δέρμα σου, όσο είναι ακόμη στεγνό, με μια τρίχινη βούρτσα ή ένα γάντι, κάνοντας κυκλικές ανοδικές κινήσεις προς την καρδιά, τονώνεις το κυκλοφορικό σου, αφαιρείς τα νεκρά κύτταρα από την επιδερμίδα σου, απομακρύνεις τις τοξίνες από το σώμα σου, μειώνεις την κυτταρίτιδα και αναζωογονείς το σώμα σου. Ωραία φαίνονται αλλά, αλήθεια τώρα, μπορεί το στεγνό βούρτσισμα να μειώσει την κυτταρίτιδα ή να κάνει αποτοξίνωση; Γιατί στο Βιλαμπάχο ακόμη τρίβουν και αποτέλεσμα δεν είδαν…

Γιατί το στεγνό βούρτσισμα δεν αποτοξινώνει;

Όπως όλοι γνωρίζουμε το δέρμα είναι το μεγαλύτερο όργανο του σώματος (μιλάμε για 160 m2), και είναι πλήρως εξοπλισμένο με ένα από τα πιο περίπλοκα κυκλοφορικά συστήματα. Έτσι, ενώ το δέρμα δημιουργεί «τοξίνες», όπως π.χ. τα νεκρά κύτταρα του δέρματος (η ανανέωση των κυττάρων γίνεται κάθε 15 – 30 ημέρες), το κυκλοφορικό σύστημα τις μεταφέρει στο συκώτι, το οποίο απαλλάσσεται από αυτές χωρίς κάποια εξωτερική βοήθεια. Κάνει απλώς τη δουλειά του.

Το μασάζ, που κάνει το στεγνό βούρτσισμα, υποτίθεται ότι τονώνει το λεμφικό σύστημα για να αποβάλει τις τοξίνες και βελτιώνει το κυκλοφορικό, αλλά έχε υπόψη σου ότι το κυκλοφορικό σύστημα κάνει αυτή τη δουλειά από μόνο του – έτσι δεν χρειάζεται να ανησυχείς για τις “τοξίνες” που υπάρχουν στο σώμα σου.

 

στεγνό βούρτσισμα

Γιατί το στεγνό βούρτσισμα δεν μειώνει την κυτταρίτιδα;

Οι επιστήμονες εξακολουθούν να ερευνούν τις αιτίες της κυτταρίτιδας, αλλά ο κλήρος πέφτει στο DNA και την κληρονομικότητα. Η κυτταρίτιδα δεν είναι μια απλή εναπόθεση λίπους και ούτε φυσικά είναι τοξίνες που έχουν εγκλωβιστεί στα λιποκύτταρά σου κοντά στην επιφάνεια του δέρματος.

Η κυτταρίτιδα περιλαμβάνει διήθηση (φιλτράρισμα) του συνδετικού ιστού με λιπαρές ουσίες και νερό, που συνοδεύεται από μείωση της ελαστικότητας του δέρματος, οίδημα και εμφάνιση της χαρακτηριστικής ανομοιομορφίας στο δέρμα (γνωστή ως “φλούδα πορτοκαλιού”) και δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι προκαλείται από «τοξίνες». Ως εκ τούτου, η κυτταρίτιδα επηρεάζει τον καθένα, είτε άντρα είτε γυναίκα, είτε παχύσαρκο είτε λιπόσαρκο.

Γιατί πολλοί συστήνουν το στεγνό βούρτσισμα;

Η απάντηση είναι: το μασάζ. Το μασάζ σε τονώνει. Νιώθεις το δέρμα σου να σε ευχαριστεί για τη μοναδική περιποίηση που δέχεται. Επιπλέον, το μασάζ αφήνει το δέρμα σου απαλό, αποτέλεσμα της αυξημένης κυκλοφορίας, πράγμα που σημαίνει ότι η κυτταρίτιδα δείχνει μειωμένη προσωρινά. Έχει όμως και τα καλά του το ξηρό βούρτσισμα: κάνει καλή απολέπιση του δέρματος και απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα, βοηθώντας να διεισδύσουν τα συστατικά των καλλυντικών που θα εφαρμόσεις. Απλά μην τρίβεις βίαια, γιατί μπορεί να ερεθίσεις το δέρμα σου και να προκαλέσεις μικροσκοπικές πληγές. Μετά το στεγνό βούρτσισμα άπλωσε μια ενυδατική κρέμα για να σφραγίσεις την υγρασία.

 

στεγνό βούρτσισμα

Μου αρέσει το ενυδατικό γαλάκτωμα σώματος με άγρια βότανα της Πίνδου PINDOS WILD HERBS της Apivita. Μάλιστα η Apivita σε συνεργασία με τους Μη Κερδοσκοπικούς Οργανισμούς Άγονη Γραμμή Γόνιμη και New Wrinkle με αυτά τα προϊόντα ενισχύσει τα εκπαιδευτικά προγράμματα Οικολογικού Αλφαβητισμού για τα παιδιά και τους νέους των χωριών της Πίνδου.

Μπορεί να μην κάνεις αποτοξίνωση ή να μειώσεις την κυτταρίτιδα αλλά, έτσι κι αλλώς, λίγο μασάζ δεν έβλαψε ποτέ κανέναν.

 

Pharmalista Healthy is the new beauty

1 comment

Σχολιάστε το...