Τα χριστουγεννιάτικα τραγούδια σου κάνουν κακό;

Και άλλα που σε χαλάνε τα Χριστούγεννα, μην τα ρίχνουμε όλα μόνο στη Mariah Carey.

Λοιπόν, κοίτα πώς έχει, τα χριστουγεννιάτικα τραγούδια, όπως το “All I Want For Christmas Is You” και το “Last Christmas”,  έχουν αρνητική επίδραση στην ψυχική σου υγεία. Αυτό δεν το λέω εγώ. Αυτό το είπε η ψυχολόγος Linda Blair στην Sky News. Δηλαδή ότι οι μελωδίες που ακούς στερεοφωνικά από τα μεγάφωνα στα mall αυτές τις μέρες, σου προκαλούν άγχος, υπενθυμίζοντάς σου όλα τα πράγματα που πρέπει να αγοράσεις, τους ανθρώπους που πρέπει να καλέσεις και στα τραπέζια που πρέπει να καθίσεις, με συγγενείς που ελάχιστα γνωρίζεις. Αλλά μήπως δεν είναι μόνον τα χριστουγεννιάτικα τραγούδια που σου κάνουν κακό; Ρώτησα τους φίλους μου στο facebook και ιδού μια πρόχειρη pharma-λίστα με το τί μπορεί να σου κάνει κακό τα Χριστούγεννα, εκτός από τα χριστουγεννιάτικα τραγούδια.

1 Κουραμπιές

Είναι άθλιος. Τόση σκόνη ζάχαρης, που τινάζεται δεξιά και αριστέρα, και κάνει το back little dress χιονισμένο τοπίο για χριστουγεννιάτικη κάρτα. Άσε που είναι και βρισιά (να τα λέμε κι αυτά). Όσο για αυτήν τη γλυκιά, εορταστική διατροφική κραιπάλη, μόνον γλυκιά δεν είναι. Έχει ΤΟ βούτυρο, το οποίο δημιουργεί την κατάλληλη λιπαρότητα στις αρτηρίες για να γλιστρήσει αμάσητη η γαλοπούλα που ακολουθεί. Να μη μιλήσω και για τα κορεσμένα λιπαρά, δηλαδή το σωσίβιο που θα αποκτήσεις, plus 5 κιλά μετά τις γιορτές.

2 Μελομακάρονο

Προφανώς είσαι από αυτούς που πιστεύουν ότι τα φουντούκια και τα αμύγδαλα κάνουν καλό στην υγεία. Σωστά πιστεύεις. Αλλά δεν κάνουν καλό στα γλυκά. Επίσης να ξεκαθαρίσουμε κάτι: Ένα γλυκό που δεν έχει ούτε μια σταγόνα σοκολάτας δεν δικαιούται να αυτοαποκαλείται γλυκό. Αφιερωμένο αυτό στους fun μελομακαρονάδες.

 

3 Τραπέζια

Σε πόσα γιορτινά τραπέζια μπορεί να κάτσει κάποιος και να βγει αλώβητος από τις θερμίδες (aka Βασίλης) και χωρίς να πέσει σε χειμερία νάρκη;

4 Οικογενειακά τραπέζια

Η διαφορά με τα τραπέζια του Νο3 είναι οι επιπλέον επιπτώσεις στο νευρικό σου σύστημα και οι διπλοβάρδιες στο γυμναστήριο, μετά το εορταστικό λιώσιμο στον καναπέ, λόγω της βαρύτητας των πλουσιότατων εδεσμάτων της μαμάς/θείας/νύφης/ξαδέλφης.

5 Οι συζητήσεις στα τραπέζια

“Οι αλήτες που μας κυβερνάνε”. “Και οι 300 στη φυλακή”. “Εμ, καλά να πάθουμε που τους ψηφίζουμε τόσα χρόνια”. Κάθε χρόνο. Τα ίδια.

6 Οι χριστουγεννιάτικες ταινίες

Πόσες φορές να δεις το Home Alone σε αυτήν τη ζωή;

7 Οι σχέσεις

Γιατί τα χριστούγεννα φτιάχτηκαν για να έχεις σχέση. Παραδέξου το.

8 Τα κάλαντα

Όταν σε ξυπνούν στις 7 το πρωί, παραμονή Χριστουγέννων, έχεις ξενυχτήσει το βράδυ, ψάχνεις στα τυφλά για depon για το hangover και ακούς τσιριχτές φωνές: «Να τα πούμε;». Εχμμμ, όχι; Χώρια που χρειάζεσαι και έναν τόνο κέρματα να δώσεις (aka Μαρία). 

9 Η γιορτινή ατμόσφαιρα

Η γιαγιά στο τζάκι λέει παραμύθια, τα χριστουγεννιάτικα τραγούδια ακούγονται από το πικ απ, τα σκιουράκια φτιάχνουν γκι στις πόρτες, πολύχρωμα δώρα υπάρχουν κάτω από το δέντρο… Οκ, το παραδέχομαι, μου αρέσουν τα παραμύθια.

10 Το χριστουγεννιάτικο ταξίδι

Ειδικά όταν, για πρώτη φορά, μπαίνεις στο δωμάτιο που είχες κλείσει online και βλέπεις ότι ΔΕΝ είναι το δωμάτιο που είχες κλείσει online.

11 Το στρες των γιορτών

Θέλεις και επεξηγήσεις γι’ αυτό;

12 Τα ραντεβού

Εάν δεν έχεις προνοήσει για μαλλιά και νύχια μην περιμένεις να βρεις διαθέσιμο ραντεβού, για να κλείσεις την προπαραμονή. Δεν θα βρεις. Κανόνας.

13 Τα φωτάκια

Η φωταγώγηση των μπαλκονιών με Αι Βασίληδες, αυτός ο φωτεινός χαμούλης στο ντεκόρ. Με λίγα λόγια, ο λογαριασμός της ΔΕΗ μετά τις γιορτές (aka Θανάσης).

 

14 Τα προτεινόμενα δώρα στα portals και τα περιοδικά

Για να βγουν οι υποχρεώσεις του marketing.

16 Το χιόνι που άργησε να ρθει μια μέρα (και δυο…)

Το ότι έχουμε γίνει Αυστραλία τα τελευταία χρόνια δεν βλέπω να το σχολιάζουμε. Το κρύο (aka Χρήστος), που δεν κάνει στην Ελλάδα, κρύο δεν έκανε ποτέ, δεν θα έρθει και αυτά τα Χριστούγεννα. Οπότε, αυτά τα γάντια δώρο, γιατί τα πήρες είπαμε;

17 O συνωστισμός

Η κίνηση στους δρόμους (aka Στέλλα), οι ουρές, ο χαμός στα μαγαζιά, οι αγορές χωρίς αύριο, οι φορτωμένες πιστωτικές τη νέα χρονιά, αυτές οι σύγχρονες μάστιγες των γιορτών που κάνουν κακό στην υγεία μας (κυρία Linda Blair αυτά δεν τα βλέπετε, τα χριστουγεννιάτικα τραγούδια σας έβλαψαν;).

18 Το στόλισμα

Υπάρχει και χειρότερο: Το ξεστόλισμα μετά (aka Πρόδρομος).

19 Το πραγματικό νόημα των Χριστουγέννων, που κάποιοι ξεχνούν

Και αδιαφορούν για τον διπλανό τους, του κόβουν το ρεύμα, τον πετάνε έξω από το σπίτι του, τον διώχνουν από τη δουλειά… (aka Αντιγόνη).

20 Τα χριστουγεννιάτικα τραγούδια

Mariah Carey και Wham στο repeat ολημερίς, παντού. Το threshold μου είναι μέχρι 2 φορές την ημέρα (aka Δημήτρης, συμφωνεί και η Πανδώρα). Τα ελατήρια κόλλησαν, δεν ανοίγουν. Ο ατμός δεν μπορεί να ξεφύγει. Τι κάνετε μωρέ; Σταματήστε το κάρβουνο! Όχι άλλο κάρβουνο!

21 Η επιβεβλημένη «χαρά» των γιορτών

Τα πρέπει (aka Νέτη και Γωγώ).

22 Η απόσταση

Όσα αγαπημένα πρόσωπα βρίσκονται μακριά σου… (aka Βαρβάρα).

23 Η γκρίνια

Για όσα με χαλάνε τα Χριστούγεννα (aka Πάτροκλος).

24 Η χαμένη παιδικότητα

Το ότι δεν είμαι ακόμη παιδί (aka Γεωργία – Χριστίνα), να χαίρομαι με τα φθηνά δωράκια, να περιμένω τον Αι Βασίλη, να πιστεύω στα θαύματα (οκ, στο τζόκερ υπάρχει ελπίδα).

25 Η ατάκα…

…όταν τα χριστούγεννα τελειώνουν (μαζί με τα χριστουγεννιάτικα τραγούδια): “Όλα μία ιδέα είναι τελικά.”

Καλά Χριστούγεννα να έχουμε!

Φίλια Μητρομάρα

YΓ. Για σένα που σου αρέσουν τα χριστουγεννιάτικα τραγούδια και τα singing-bell κάνε κλικ και κατέβασε το δικό σου τραγούδι τώρα! 

Pharmalista Healthy is the new beauty

Σχολιάστε το...