Από τις χιλιογραμμένες συμβουλές για ωραία μαλλιά κρατάω αυτές τις 6!

Γιατί (με αυτές) μπορώ. Θέλεις να γίνεις κι εσύ η «Ωραία Μαλλιά»;

Δεν είμαι ο τύπος που αγαπά τα κομμωτήρια. Πηγαίνω μία φορά στο δίμηνο για ρίζα και λέω, συνήθως, “όχι” όταν η ευγενέστατη υπάλληλος με ρωτάει: “κρεμούλα να βάλουμε στα μαλλιά;”,  υποννοώντας αυτές τις ακριβές θεραπείες κομμωτηρίου. Τολμώ, ωστόσο, να ανοίξω αυτόν τον σκοτεινό φάκελο “μαλλιά” και να σου προτείνω κάποια προϊόντα που βρίσκω στα φαρμακεία και όντως περιποιούνται, όντως ενυδατώνουν, όντως προστατεύουν και όντως φροντίζουν τα μαλλιά μου χαρίζοντας τους λάμψη και υγεία με φυσικό τρόπο, χωρίς χημικά και parabens και χωρίς να ξοδέψω μια μικρή περιουσία.

μαλλιά

1 Επίλεγε στοχευμένα σαμπουάν

Μεταξύ μας τώρα η βιομηχανία ομορφιάς δεν έφτασε εδώ που έφτασε με ένα προϊόν για όλα. Η εξειδίκευση της εξειδίκευσης είναι το εισητήριό σου για να έχεις κι εσύ ωραία μαλλιά. Αν υποθέσουμε ότι αυτό το φοβερό ξανθό μελί σου χρώμα δεν είναι φυσικό (είναι;) επίλεξε ένα εξειδικευμένο σαμπουάν για βαμμένα μαλλιά. Οκ, σιγά το tip θα πεις, αλλά ξέρεις γιατί χρειάζεται να το κάνεις; Επειδή ένα τέτοιο σαμπουάν συγκρατεί τις χρωστικές της βαφής και δημιουργεί ένα προστατευτικό φιλμ γύρω από την τρίχα χωρίς το νερό να αλλοιώνει το χρώμα των μαλλιών σου.

μαλλιά

2 Βάζε κοντίσιονερ ή κρέμα μαλλιών

Άλλη μία φο-βε-ρή συμβουλή που δεν ήξερες, έτσι; Τι συμβαίνει όμως με το κοντίσιονερ ή την κρέμα μαλλιών; Καταρχήν δεν είναι μάσκα. Οπότε δεν της συμπεριφερόμαστε ως μάσκα και επομένως δεν την απλώνουμε σε όλο το κεφάλι μας με τις ώρες αν δεν θέλουμε να γίνουμε Dianna Ross, εκτός κι αν έχει επιστρέψει η χρυσή εποχή της Disco. Κατά δεύτερον επειδή το κοντίσιονερ περιέχει θρεπτικά και επανορθωτικά συστατικά –πρωτεΐνες, βιταμίνες, ceramides, κ.λπ.–, ενισχύουν τη δομή της τρίχας και επαναφέρουν τη λάμψη, την ελαστικότητα και την απαλότητά της ενώ τα ενυδατώνουν. Και τρίτον, ενώ το σαμπουάν ανοίγει τα λέπια της τρίχας, το κοντίσιονερ έρχεται να τα κλείσει και να τα λειάνει μειώνοντας τις τριβές που δημιουργούνται κατά το χτένισμα, το βούρτσισμα και το πιστολάκι.

3 Προστάτεψέ τα από την ψαλίδα

Η ελλιπής φροντίδα των μαλλιών (βλέπε νο2, δεν βάζεις δηλαδή κρέμα ή κοντίσιονερ), η ταλαιπωρία που υφίστανται τα μαλλιά σου όπως το καθημερινό πιστολάκι, το γεγονός ότι αμελείς να κόψεις ή δεν κόβεις τις άκρες των μαλλιών σου επειδή θέλεις να τα μακρύνεις, όλα αυτά οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην ψαλίδα. Γι’ αυτό, εάν πρόκειται να στεγνώσεις τα μαλλιά σου με πιστολάκι ή να χρησιμοποιήσεις σίδερο βάλε μία κρέμα ισιώματος ή προστατευτικό στις άκρες τους για να τα προστατεύσεις από το σπάσιμο και την ψαλίδα. Απλό δεν είναι;

μαλλιά

4 Δοκίμασε ένα Leave In Conditioner

Αν τα μαλλιά σου είναι ξηρά και φριζάρουν όπως τα δικά μου, μετά το λούσιμο ένα leave-in κοντίσιονερ από τη ρίζα ως τις άκρες είναι μια καλή επιλογή. Τα leave-in προϊόντα σχηματίζουν ένα αόρατο, λεπτό, προστατευτικό φιλμ στην επιφάνεια της τρίχας που εμποδίζει την υγρασία να εισχωρήσει στους πόρους κι έτσι αποτρέπουν το φριζάρισμα. Επιπλέον, προσδίδουν στην τρίχα μια εξαιρετική υφή που βοηθάει στο ξέμπλεγμα και στο καθημερινό χτένισμα των μαλλιών ενώ χαρίζουν απαλή λάμψη.

5 Βάλε μια μάσκα

Και κοντισιονερ και μάσκα είναι πολύ. Βάλε απλώς μία μάσκα και άσε την στα μαλλιά σου να δράσει σύμφωνα με τις οδηγίες, από 3 – 15 λεπτά. Οι μάσκες αξιοποιούν φυσικές πρώτες ύλες και συστατικά βιοτεχνολογικής προέλευσης με μοναδικό στόχο να βοηθήσουν τα μαλλιά να διατηρήσουν τη φυσική τους λάμψη και τη ζωντάνια. Την απλώνεις στα μήκη και τις άκρες των μαλλιών για να διεισδύσει στα σημεία που χρειάζονται αναδόμηση, τόνωση ή ενυδάτωση. Και τι κάνει η μάσκα; Πρώτα “ανοίγει” την τρίχα, έπειτα διεισδύει στον πυρήνα της και στο τέλος σφραγίζει το αποτέλεσμα.

μαλλιά

6 Κάνε τους ένα μασάζ

Το να κάνεις ένα αυτομασάζ είναι προαιρετικό. Το να βρεις κάποιον άλλο να σου κάνει είναι το ζητούμενο για να χαλαρώσεις και να το απολαύσεις. Αν και η  απόλαυση και η χαλάρωση δεν θα βοηθήσει το μαλλί σου, το μασάζ όμως θα αυξήσει κυκλοφορία του αίματος στο τριχωτό της κεφαλής, τονώνοντας τα μαλλιά σου. Και τονωμένα μαλλιά ίσον λαμπερά και υγιή μαλλιά. Μασαζάκι κανείς;

μαλλιά

 

Φίλίά (τονίζομαι παντού)

Pharmalista Healthy is the new beauty

Σχολιάστε το...