Αυτές τις τροφές καλύτερα να τις αποφεύγεις τις Δευτέρες στη δουλειά

Και τις Τρίτες, και τις Τετάρτες…

Είσαι στο κλίμα μιας τυπικής Δευτέρας στη δουλειά. Μπορεί και Τρίτης. Και Τετάρτης… Τέλος πάντων, εδώ θα τα χαλάσουμε; Και η ώρα έχει πάει τρεις, τρεις και κάτι. Και τότε νιώθεις την κούραση να σε κρατάσει όμηρο στην καρέκλα, τη λιγούρα για κάτι γλυκό, τη ενέργεια να σου κλείνει την πόρτα στα μούτρα. Και σκέφτεσαι: να φτιάξω έναν καφέ, να φάω μία σοκολάτα, να τσακίσω ένα κουτί μπισκότα (εδώ συμπλήρωσε ό,τι θέλεις εσύ) μπας και ανακάμψω; Αλλά αντί να φας θα σου πρότεινα τί να μην φας. Αυτές τις τροφές καλύτερα να τις αποφεύγεις τις Δευτέρες στη δουλειά (είπαμε και τις Τρίτες και τις Τετάρτες…)

Γλυκά

Κοίτα τώρα τι συμβαίνει. Είναι απόγευμα και νιώθεις ότι δεν μπορείς να πάρεις τα πόδια σου μέχρι το φωτοτυπικό. Και σκέφτεσαι να τσιμπήσεις εκείνο το μικρό γλυκάκι – τί ψυχή έχει; –  (από αυτά που έφερε ο συνάδελφός σου για τα γενέθλιά του) για να πάρεις ενέργεια asap. Είναι θέμα χρόνου να ξαναβρεθείς στην ίδια κατάσταση: να μην μπορείς να πάρεις τα πόδια σου μέχρι το φωτοτυπικό. Πόσο γλυκοοοό (δεν) είναι;

Μέλι

Σίγουρα, το μέλι σου κάνει καλό στην υγεία σου, αλλά απόφυγέ το όταν θέλεις να ενισχύσεις την ενέργειά σου με κάτι γλυκό. Προσθέτοντας λίγα κουταλάκια του γλυκού στο τσάι ή το γιαούρτι σου, θα πάρεις ενέργεια αλλά πολύ γρήγορα η ενέργεια αυτή θα χαθεί. Κρίμα δεν είναι; Φάε καλύτερα μισή μπανάνα.

τροφές

Εντάξει μπορεί αυτό το φαγοπότι να μην το κάνεις στη δουλειά, αλλά μου άρεσε η φωτό

Ενεργειακά ποτά

Άσε κάτω το Red Bull. Οι έρευνες δείχνουν ότι τα ενεργειακά ποτά δεν κάνουν και πολλά όταν νιώθεις λήθαργο και υπνηλία τη Δευτέρα το απόγευμα στη δουλειά. Ο συνδυασμός καφεΐνης και ζάχαρης το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να σε αφήσει κουρασμένο. Πιες ένα τσάι. Πράσινο. Του βουνού. Ένα ρόφημα με βότανα. Τόσες επιλογές υπάρχουν.

Λευκό ψωμί

Ενώ οι σύνθετοι υδατάνθρακες κρατούν τα επίπεδα ενέργειας σε σταθερή κατάσταση (όπου σύνθετοι = μαύρο ψωμί, ζυμαρικά ολικής κ.λπ.), οι απλοί υδατάνθρακες, όπως το λευκό ψωμί, μπορεί να φτάσουν το σάκχαρο ψηλά και μετά να το καταποντίσουν. Αν σκέφτεσαι να φας ένα σάντουιτς με λευκό ψωμί, έχεις και άλλες επιλογές, και δεν μιλάμε μόνον για σαλάτες. Όπως; Όπως ένα μήλο με μια κουταλιά φυστικοβούτυρο ή 2 μικρές φρυγανιές ολικής με ταχίνι. Έχεις δοκιμάσει; Είναι πολύ ωραία!

 

Junk food

Ok, το junk food δεν κάνει καλό, όπως όλα τα ωραία πράγματα στον κόσμο. Γνωστό. Είναι σκληρό – πολύ σκληρό – ότι τα πιο εύκολα, τα πιο λαχταριστά τρόφιμα καταστρέφουν τα επίπεδα ενέργειας. Οι έρευνες το διαπίστωσαν – αλλά δεν χρειάζεσαι έρευνες για κάτι τέτοιο – ότι δηλαδή το junk food και το dellivery αυξάνουν το βάρος και δημιουργούν κόπωση. Την επόμενη φορά που θα ακούσεις “τι να παραγγείλουμε;” έχε ταπεράκι. Θα σε γλιτώσει από τις σειρήνες και θα σε κάνει να νιώθεις power μέχρι το βράδυ.

Πάντως αν νιώθεις κούραση, πιες ένα ποτήρι νερό. Θα σε ξανανιώσει. Τόσο απλά.

Pharmalista Healthy is the new beauty

Σχολιάστε το...