Ααααψοού! Μην αφήσεις το συνάχι να σου χαλάσει τη μέρα

Η ίωση έσπευσε μια μέρα… Και το συνάχι έκανε πάλι τη μύτη σου να τρέχει…

Οκ, την άρπαξες πάλι και έχει συνάχι, βήχεις και σκορπίζεις εκατομμύρια μικρόβια ολούθε. Πάλι; Αν σέρνεσαι όλη την ώρα, παρουσιάζεις συχνές ουρολοιμώξεις, αλλεργίες, συνάχι και γρίπη και οι ιοί κάνουν πάρτι τότε το ανοσοποιητικό σου σε προειδοποιεί: είναι στα πατώματα και θέλει ενισχύσεις. Μην αφήσεις το συνάχι ή οποιαδήποτε ίωση να σου χαλάσει τη μέρα. Άλλαξε την απόδοση του ανοσοποιητικού σου. Δες πως.

Τι μπορεί να σε σώσει;

Η φύση έχει προικίσει ορισμένους με ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι υπόλοιποι είμαστε έρμαια των μικροβίων. Και αν δεν μπορείς να αλλάξεις δεδομένα όπως το φύλο, την ηλικία και το γενετικό υπόστρωμα, παράγοντες δηλαδή που επιδρούν στη λειτουργία του ανοσοποιητικού, μπορείς να λάβεις τα μέτρα σου ώστε να αλλάξεις την απόδοση του ανοσοποιητικού σου. Αυτά τα δοκιμασμένα πραγματάκια θα σε βοηθήσουν να μη γίνεις μέτοχος του depon.

1 Η διατροφή

Οι τροφές, αυτό το αίσθημα ότι υπάρχει ελπίδα φέτος να μη γίνεις χορηγός στη βιομηχανία των χαρτομάντηλων. Υπάρχουν κάποιες τροφές που μπορούν να υποστηλώσουν το ανοσοποιητικό σου. Φάε, τι περιμένεις;

συνάχι

2 Η άσκηση

Όχι πολύ έντονη γιατί δεν το σώζεις. Ήπια, καθημερινή, για 30 λεπτά, άσκηση την οποία μπορείς να σπάσεις σε 10λεπτα κομμάτια, σε περίπτωση που δεν προλαβαίνεις.

συνάχι

3 Η ψυχοθεραπεία

Επειδή το στρες πολλές φορές αναλαμβάνει ρόλο Γιώργου Αρμένη (“Ηλία ρίχ’το!”) όταν είσαι σε περίοδο στρες εκτός από τα φαγωμένα νύχια, τις ανήσυχες νύχτες και τα φθαρμένα δόντια από το τρίξιμο είσαι και άρρωστος, συνεχώς. Ο ψυχολόγος είναι φίλος σου και φίλος του ανοσοποιητικού σου, σε περίπτωση που δεν το γνώριζες. Αν το στρες σε κάνει κουβάρι και τσακισμένο χαρτάκι ήρθε η ώρα να κλείσεις ένα ραντεβού μαζί του.

συνάχι

4 Η βιταμίνη D

Αρκεί να έχεις πάει σε ειδικό και να έχεις κάνει αιματολογικές εξετάσεις οι οποίες θα δείξουν ότι έχεις ανεπάρκεια βιταμίνης D.  (Μεταξύ μας όλοι σχεδόν οι Έλληνες έχουμε ανεπάρκεια βιταμίνης D, κυρίως τους χειμερινές μήνες). Βιταμίνη D συνθέτεις από τον ήλιο, βοηθούν κάποια εμπλουτισμένα γαλακτομικά αλλά για συμπληρώματα διατροφής καλό είναι να απευθυνθείς σε ειδικό.

συνάχι

5 To sex

Λένε ότι μπορεί να βοηθήσει. Δεν θα σε ζαλίσω με ιατρικούς όρους, απλά έχε στο μυαλό σου ότι το να κάνεις σεξ δυο φορές την εβδομάδα ανεβάζεις τα επίπεδα ενός αντισώματος που σε προστατεύει από κρυώματα και άλλες μολύνσεις. Για τα υπόλοιπα εσύ ξέρεις καλύτερα…

συνάχι

 

6 Ο ύπνος

Ο καλός ύπνος. Ο ποιοτικός ύπνος. Ο αναζωογονητκός ύπνος. Αυτός που πρέπει να καταχωρηθεί στη λίστα με τις μεγαλύτερες ανθρώπινες απολαύσεις και ως το καλύτερο φάρμακο της αντιγήρανσης και της υγείας. Αυτός. Θα βοηθήσει.

συνάχι

 

7 Το πλύσιμο των χεριών

Τριάντα δευτερόλεπτα κάτω από το νερό ισοδυναμούν με ώρες μακριά από τις ιώσεις. Πλένεις, ξεπλένεις, ξαναπλένεις. Πόσα λεπτά μέτρησες;

συνάχι

Θέλεις να θυμάσαι αυτό το post?

Δεν έχεις παρά να δεις τον πίνακα ή να κατεβάσεις το pdf, πήγαινε πιο κάτω. Κόλλα το στο ψυγείο σου για να μην κολλήσεις καμία ίωση και φέτος!


Κατέβασε αυτό το pdf και κράτησέ το στο αρχείο σου
Γραφικά: Νάνσυ Βλοντάκη, Φωτογραφίες: Φίλια Μητρομάρα, Shutterstock

Pharmalista Healthy is the new beauty

Σχολιάστε το...