Πώς η γυμναστική μπορεί να αλλάξει τη ζωή σου στη δουλειά

Η μόνη μέθοδος για να γυμναστείς περιλαμβάνει αυτήν την παραδοσιακή πρακτική: τη γυμναστική. Αυτήν ξέρουμε, αυτήν εμπιστεύομαστε.

Κάνε λίγο χώρο στο πρόγραμμά σου για γυμναστική. Η γυμναστική μπορεί να αλλάξει τη ζωή σου στη δουλειά και να σε προστατέψει από τα δύο βασικά φονικά όπλα του γραφείου: τον υπολογιστή και την καρέκλα. Η δουλειά σκοτώνει: αυχενικό, σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα, προβλήματα στη μέση και την πλάτη, πόνοι στα γόνατα, πονοκέφαλο αλλά και κατάθλιψη, απώλεια μνήμης και αϋπνίες. Εάν λοιπόν θέλεις να αλλάξει τη ζωή σου στη δουλειά και το σώμα σου ξεκίνα γυμναστική!

Σε κάνει πιο αποδοτικό

Όταν κάνεις γυμναστική είσαι σε καλύτερη φόρμα και υγιής, αποδίδεις καλύτερα στην εργασία σου (plus ότι εξασφαλίζεις μια υποψηφιότητα για προαγωγή). Έρευνες έχουν διαπιστώσει ότι υπάρχει μια σχέση μεταξύ παραγωγικότητας και ευτυχίας. Οι πιο ευτυχισμένοι άνθρωποι είναι 12% πιο παραγωγικοί.

Μειώνει το άγχος σου

Η γυμναστική αυξάνει τον καρδιακό σου ρυθμό, βελτιώνει τη ροή του αίματος και απελευθερώνει από το άγχος. Παράγει επίσης ορμόνες όπως η νορεπινεφρίνη που βοηθά στη σωστή λειτουργία του εγκεφάλου, η οποία ενισχύει και τη διάθεση. Τέλος, ενισχύει την παραγωγή μιας πρωτεΐνης στον εγκέφαλο, την BDNF, η οποία, μεταξύ άλλων, ενισχύει την αντοχή στο στρες.

Ενισχύει τη μνήμη

Δεν χρειάζεσαι καφέ για να ξυπνήσεις ή να τονώσεις τη μνήμη σου. Γυμναστική χρειάζεσαι. Όσο περισσότερο γυμνάζεσαι, τόσο ενισχύεται και αυξάνεται ο όγκος του ιππόκαμπου στον εγκέφαλο. Ο ιππόκαμπος είναι υπεύθυνος για την κωδικοποίηση της μακροπρόθεσμης μνήμης σου.

Σου φτιάχνει τη διάθεση

Η γυμναστική απελευθερώνει ενδορφίνες, τις ορμόνες που προκαλούν ευφορία, ενεργητικότητα, καλή διάθεση αλλά και ηρεμία. Επιπλέον, η γυμναστική διατηρεί τους εργαζόμενους πιο ενεργητικούς και ευτυχισμένους όταν εργάζονται.

γυμναστική
30 λεπτά, 3 φορές την εβδομάδα και πήρες την προαγωγή!

Βελτιώνει τη στάση του σώματός σου

Είμαι σίγουρη ότι αυτήν τη στιγμή που διαβάζεις αυτό το άρθρο έχεις καμπουριάσει στον υπολογιστή σου ή έχεις σκύψει πάνω από το tablet σου. Κάνε το κόλπο της ευτυχίας: ανασήκωσε την σπονδυλική σου στήλη και ανάπνευσε. Δεν νιώθεις καλύτερα; Για να μην υπενθυμίζεις στον εαυτό σου ότι πρέπει να κάθεσαι καλύτερα η γυμναστική αναλαμβάνει αυτόν τον άχαρο ρόλο για σένα. Όσο καλύτερη στάση του σώματος έχεις τόσο καλύτερη θα είναι η διάθεσή σου. Και δεν θα πονάς σε αυχένα, μέση και πλάτη.

Ενισχύει την ενέργειά σου

Η γυμναστική μπορεί να βελτιώσει τη μυϊκή δύναμη και την αντοχή σου. Η προσπάθεια που καταβάλλεις κάθε φορά που γυμνάζεσαι βοηθά στη μεταφορά του οξυγόνου και των θρεπτικών συστατικών στους μυς, τα ζωτικά όργανα και τους υπόλοιπους ιστούς. Και αυτό σημαίνει πως το καρδιαγγειακό σου σύστημα λειτουργεί ρολόι και η ενέργειά σου είναι στα ύψη.

Βελτιώνει τη συγκέντρωση

Η γυμναστική, κυρίως η αεροβική άσκηση, βελτιώνει αρκετές εκτελεστικές λειτουργίες του εγκεφάλου, όπως τη διατήρηση της εστίασης και τη συγκέντρωση, τη μείωση των περισπασμών, τον χειρισμό πολλαπλών εργασιών και τη διατήρηση της προσοχής.

Σε βοηθά να κοιμηθείς καλύτερα

Διάφοροι ερευνητές έχουν αποδείξει ότι ο ποιοτικός ύπνος μειώνει το άγχος, την κατάθλιψη καθώς και τον κίνδυνο κάποιων παθήσεων. Η γυμναστική σε μέτρια ένταση βελτιώνει τον ύπνο σου και σε βοηθά να κοιμηθείς σαν πουλάκι.

Πώς θα βάλεις τη γυμναστική στο πρόγραμμά σου; Προφανώς το να ξυπνήσεις πολύ νωρίς το πρωί δεν είναι και Το Πιο Εύκολο Πράγμα Στον Κόσμο. Όμως 30 λεπτά γυμναστικής, 3-5 φορές την εβδομάδα, μπορεί στην πραγματικότητα να σε κάνουν πιο παραγωγική, πιο ενεργητική και πιο υγιή. Και ένα tip: Ξεκίνα Δευτέρα! Μάθε γιατί η Δευτέρα είναι η καλύτερη μέρα για να ξεκινήσεις γυμναστική.

Φίλίά (τονίζομαι παντού)

Photo by rawpixel on Unsplash

Pharmalista Healthy is the new beauty

Σχολιάστε το...