Είναι ωραίο να γιορτάζεις τα γενέθλια σου κάθε μέρα

Με αυτήν τη λίστα, ποιος δεν θα ήθελε να έχει κάθε μέρα γενέθλια;

Σήμερα έχω γενέθλια. Μου αρέσουν τα γενέθλια. Οι ευχές, τα δώρα, η τούρτα. Από τις 365 ημέρες του χρόνου μία μέρα τουλάχιστον είναι αξέχαστη για μένα, κάθε χρόνο. Mου αρέσει να γιορτάζω γενέθλιά μου και εξηγώ το γιατί:

Αυτή η μέρα μου ανήκει. Και μπορώ να κάνω ό,τι θέλω ή ό,τι μπορώ. Its my party and I’ll cry if I want to 

1 Εκτιμώ κάθε στιγμή στη ζωή μου. Tο ότι κατάφερα να μεγαλώσω ένα χρόνο παραπάνω δεν είναι ιδιαίτερο επίτευγμα. Είναι όμως το ότι έφτασα μέχρι εδώ υγιής και ασφαλής.

2 Είναι η προσωπική μου «πρωτοχρονιά». Και όπως κάθε πρωτοχρονιά κάνω τον απολογισμό μου, βάζω νέους στόχους και αρχίζω νέα ξεκινήματα.

3 Στα γενέθλια παίζει τούρτα. Η δικιά μου τούρτα. Κι ας έχει όσα κεράκια θέλει πάνω της.

4 Γιατί τα χρόνια δεν έχουν πάντα σημασία. Σημασία έχει το feeling. Αυτό που νιώθεις. Μην ξεχνάς ότι και η ηλικία είναι ο μέσος όρος τριών πραγμάτων. Της ηλικίας, του πόσο σε κάνουν οι άλλοι και του πόσων ετών νιώθεις. Και αυτό που νιώθεις μέσα σου είναι αυτό που σε ορίζει.

5 Το πάρτι-έκπληξη. Ειδικά αν δεν το πάρεις χαμπάρι, σου δίνει μεγάλη χαρά. Κάτι που, στην περίπτωση της ονομαστικής εορτής, δεν πρόκειται ποτέ να συμβεί.

6 Η αίσθηση ότι με αγαπούν, όταν μου τηλεφωνούν ή μου δίνουν δώρα. Γιατί μπορείς να αφαιρέσεις από το facebook τα γενέθλια αλλά οι πραγματικοί αγαπημένοι σου θα βρουν τον τρόπο να σου ευχηθούν.

7 Στο facebook δεν είμαι σε μαζικό ταγκάρισμα. Στα γενέθλια είμαι ο άνθρωπος που δείχνει ο προβολέας.

8 Μετράω ευχές– αντί για προβατάκια – πριν κοιμηθώ.

9 Μπορώ να φάω γλυκά χωρίς ενοχές.

10 Επιτρέπεται να πιω χωρίς δικαιολογίες.

11 Είμαι πιο γενναιόδωρη με τους άλλους και με τον εαυτό μου.

12 Οι αγκαλιές είναι θεραπευτικές: 10 δευτερόλεπτα είναι αρκετά για να μειωθεί η αρτηριακή πίεση και οι ορμόνες του στρες και να αυξηθούν οι ορμόνες της ευεξίας.

13 Δεν αναρωτιέμαι πια “τι θα γίνω όταν μεγαλώσω”. Έχω μεγαλώσει. Ό,τι ήταν να γίνω έγινα, το προσπάθησα.

14 Δεν μετανιώνω για τίποτα (τουλάχιστον την ημέρα των γενεθλίων μου). Για τις χαρές και τις λύπες. Για τις εκπλήξεις αλλά και τις απογοητεύσεις.  Για τα λάθη, για τα όμορφα και τα άσχημα, για εκείνα που με πλήγωσαν και μου έδωσαν ώθηση να συνεχίσω. Η ζωή συνεχίζεται και ο χρόνος σε κάνει να ξεχνάς.

15 Σήμερα, και κάθε μέρα από σήμερα, με αγαπώ περισσότερο. Και θέλω να γίνομαι όλο και καλύτερη, ως άνθρωπος. Να νιώθω νέα, να αγαπώ, να βοηθώ, να αναπνέω, να χαμογελώ, να κάνω τους άλλους να χαμογελούν.

Δεν υπάρχει καλύτερη υπόσχεση από αυτήν για κάποιον που αποχαιρετά έναν ακόμη χρόνο και υποδέχεται έναν καινούριο.

Happy birthday!

Φίλίά (τονίζομαι παντού)

Υ.Γ.: Είσαι από αυτούς που φοβούνται να γιορτάσουν τα γενέθλιά τους; Κάνε ό,τι και στο Καναδά: Άλειψε την μύτη σου με βούτυρο ή με μαργαρίνη. Η παράδοση λέει ότι όταν η κακή τύχη σε πιάσει από τη μύτη θα γλιστρήσει και θα φύγει. 🙂

Pharmalista Healthy is the new beauty

Σχολιάστε το...