Γιατί τo blogging είναι υγεία;

Και άλλοι λόγοι για να ξεκινήσεις κι εσύ ένα blog right now!

Όταν ξεκίνησε η δημιουργία του blog pharmalista, ο σκοπός μου δεν ήταν τα χρήματα. Ο βασικός μου σκοπός ήταν και είναι να μοιραστώ τη δουλειά μου, να δουλεύω παρέα με συναδέλφους, όπως με τη Νάνσυ Βλοντάκη κάνοντας μαζί δημιουργικά πραγματάκια, και να γράφω γι’ αυτά που μου αρέσουν. Και δεν υπήρχε καλύτερο από το blogging. Να γράφω σε ένα δικό μου μέρος online, ένα μέρος που να ελέγχω απόλυτα, ένα μέρος που να μην μπορεί να το πάρει κανείς, ένα μέρος όπου ο κόσμος θα με βρίσκει, όπως τα φαρμακεία. Είναι πάντα αντοιχτό και… διανυκτερεύει!

Και γιατί να δημιουργήσεις ένα blog και να ακολουθήσεις τον blogging δρόμο; Καλή ερώτηση. Σίγουρα η δημιουργία ενός blog δεν είναι απλή υπόθεση. Δεν ξυπνάς για παράδειγμα ένα πρωί, ανοίγεις έναν δωρεάν λογαριασμό σε μια από τις πολλές πλατφόρμες φιλοξενίας ιστολογίων και, εφόσον ξέρεις γραφή και ανάγνωση, αυτοπροσδιορίζεσαι ως blogger προτού καν γευτείς την πρώτη γουλιά από τον καφέ σου. Ξεκινάς ένα blog για πολλούς άλλους λόγους. Αυτή είναι η δική μου απάντηση στην ερώτησή σου και η λίστα μου για το blogging.

1 Εκφράζεσαι και μοιράζεσαι το πάθος σου

Το δικό μου το ξέρεις, είναι η ομορφιά της υγείας. Εκεί έξω υπάρχουν αμέτρητα blogs που χρησιμεύουν ως πλατφόρμα για να εκφράζει ο καθένας τις απόψεις του, τις σκέψεις του και τα συναισθήματά του. Ένα θα σου ταιριάζει. Ακολούθησέ το. Δες πόσα κοινά εχεις. Θα ανακαλύψεις ότι δεν είσαι μόνος.

2 Γνωρίζεις ανθρώπους

Το blogging σου δίνει την ευκαιρία να συνδεθείς με ανθρώπους που μοιράζονται το ίδιο πάθος με σένα. Και αυτό λένε οι έρευνες σε βοηθά να γίνεις καλύτερος ανθρωπος.

3 Μοιράζεσαι τη γνώση σου

Αν σου αρέσει να μοιράζεσαι ό,τι γνωρίζεις το blog είναι ένα κομμάτι που χρειάζεσαι. Και το blogging είναι εργαλείο.

4 Βελτιώνεις τις συγγραφικές σου ικανότητες

Ο κανόνας του blogging είναι ίδιος με των συγγραφέων. Όσο περισσότερο γράφεις, τόσο καλύτερος γίνεσαι σε αυτό. Οι περισσότεροι επαγγελματίες bloggers γράφουν σε τακτική βάση και επομένως βελτιώνουν τη γραφή τους συνεχώς.

5 Μπορεί να εμπνεύσεις κάποιον

Πολλοί bloggers, με πολύ δυνατά προφίλ, είναι πετυχημένοι επειδή υπηρετούν το εξής μήνυμα: “Αν μπορώ να το κάνω, μπορείς κι εσύ”. Ένα καλό blog εμπνέει ανθρώπους. Το blogging δεν αλλάζει μόνο τη δική σου ζωή αλλά αλλάζει και τη ζωή του αναγνώστη.

6 Σε βοηθά να αποκτήσεις υγιεινές συνήθειες

Πλάκα πλάκα το blogging απαιτεί χρόνο, αφοσίωση, δέσμευση και πειθαρχία. Επομένως το blogging θα σου δώσει την ευκαιρία να αποκτήσεις νέες συνήθειες όπως π.χ. να ξυπνάς νωρίς το πρωί ή να δοκιμάζεις τα νέα superfood, να πίνεις τσάι μάτσα ή να βάζεις νέες κρέμες και serum στο δέρμα σου.

7 Κερδίζεις χρήματα

Ή κερδίζεις συνεργασίες. Ή κερδίζεις τις εντυπώσεις. Ή κερδίζεις (ξανά) τον εαυτό σου.

8 Μαθαίνεις νέα πράγματα

Γύρω από τα social media και το blogging έχει στηθεί μία τεράστια βιομηχανία. Χρειάζεται να ακολουθείς τους κανόνες. Χρειάζεται να ξαναμάθεις από την αρχή αυτά που ήξερες και να τα εκσυχρονίσεις. Ό,τι καινούριο μαθαίνεις τόσο πιο πολύ γυμνάζεις το μυαλό σου. Και όσο γυμνάζεις το μυαλό σου τόσο απομακρύνεσαι από την άνοια και το Αλτσχάιμερ, λένε οι ειδικοί.

9 Το blogging είναι υγεία

Γράφοντας θα βοηθήσεις (πολλούς) ανθρώπους με τις εμπειρίες και τις συμβουλές σου. Αλλά θα βοηθήσεις και τον εαυτό σου. Το blogging είναι μια υγιής δραστηριότητα και σε βοηθά να ξεφύγεις και από την πίεση και το στρες. Οι έρευνες το επιβεβαιώνουν!

10 Διασκεδάζεις

Δεν ξεχνάς ποτέ ότι ένα blog είναι, εκτός από μέσο προσωπικής έκφρασης, και μέσο χαράς. Ήξερα πως αν είχε το pharmalista την παραμικρή ευκαιρία να αγαπηθεί και από άλλους, θα την είχε εάν εγώ το χαιρόμουν. Η χαρά φαίνεται. Δεν κρύβεται. Όπως ο βήχας. Και το χρήμα.

Keep blogging, κόσμε!

Φίλίά (τονίζομαι παντού)

Pharmalista Healthy is the new beauty

Σχολιάστε το...