Αυτά είναι τα 3 πιο συχνά σημάδια πρόωρης γήρανσης. Αντιμετώπισέ τα!

Μαμά (μου) γερνάω! Τα πιο συχνά σημάδια πρόωρης γήρανσης τα βλέπω στον καθρέφτη μου!

Κοιτάς την αντανάκλασή σου στο σκληρό πρωινό φως και συνειδητοποιείς ότι, ανεξάρτητα από πόσο καλά κοιμήθηκες το βράδυ, η επιδερμίδα σου δεν είναι φρέσκια. Η γήρανση είναι μια αναπόφευκτη βιολογική διαδικασία που όλοι αντιμετωπίζουμε και, δυστυχώς, κανείς (ακόμη και η Kim Kardashian) δεν μπορεί να τη σταματήσει.

Το δέρμα μας είναι η ασπίδα που μας προστατεύει από τις εξωτερικές επιθέσεις, αλλά και το πρώτο μέρος του σώματός μας που αρχίζει να δείχνει τα πρώτα σημάδια γήρανσης.

Αν και για τα πρόωρα σημάδια γήρανσης υπάρχουν στην αγορά και στα φαρμακεία πολλά αντιγηραντικά προϊόντα ωστόσο, δεν υπάρχει κάποιο θαυματουργό προϊόν που θα μας κρατήσει για πάντα νέους. Όλα εξαρτώνται από εμάς. Οι καλές συνήθειες μπορούν να διατηρήσουν τη νιότη μας καθώς και κάποια στοχευμένα προϊόντα. Ενσωματώνοντάς τα στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σου, θα καταπολεμήσεις τα πιο συχνά πρόωρα σημάδια γήρανσης και το δέρμα σου θα είναι πιο υγιές και νεανικό για χρόνια.

Τα 3 πιο συχνά σημάδια πρόωρης γήρανσης

1ο Σημάδι πρόωρης γήρανσης: Πανάδες και κηλίδες

Η βασική αιτία πρόωρης γήρανσης είναι η έκθεση στις επιβλαβείς υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου. Η υπεριώδης ακτινοβολία αρχίζει τη ζημιά στο δέρμα μέσα σε 15 λεπτά από την έκθεσή του στον ήλιο και αυτή η ζημιά προστίθεται με τα χρόνια. Έτσι, νομίζεις ότι το δέρμα σου δείχνει υγιές με ένα φυσικό μαύρισμα, είναι επειδή δεν έχεις δει (ακόμη) τα βλαπτικά αποτελέσματα του ήλιου: τη φωτογήρανση.

Τα συμπτώματα της φωτογήρανσης: θαμπό χρώμα, έντονη αφυδάτωση, τραχιά υφή, λεπτές γραμμές, ρυτίδες, πανάδες και κηλίδες, σε περιοχές που είναι πιο συχνά εκτεθειμένες στον ήλιο, όπως τα χέρια, το πρόσωπο και ο λαιμός.

Αντιμετώπισέ τη: Η βιταμίνη C είναι ένα αντιοξειδωτικό που προσφέρει πολλαπλά οφέλη στο δέρμα. Κλινικά έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνει τα σημάδια πρόωρης γήρανσης και της φωτογήρανσης, αλλά μπορεί επίσης να βοηθήσει στην προστασία του δέρματος από περιβαλλοντικές βλάβες με την πάροδο του χρόνου. Η βιταμίνη C συμβάλλει στη μείωση της μελάγχρωσης και βελτιώνει την παραγωγή κολλαγόνου στο δέρμα, πράγμα που σημαίνει ότι φωτίζει το δέρμα και μειώνει τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες.

πρόωρης γήρανσης

Το αντηλιακό είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να προστατεύσεις το δέρμα σου από τα σημάδια πρόωρης γήρανσης και συμβάλλει στην πρόληψη των κηλίδων. Ο σύμμαχός σου φέτος έχει τ’ όνομα: 3D PRO-ALGAE. Τι είναι αυτό;

Πρόκειται για μια παγκόσμια φυσική καινοτομία που ήρθε για να ταράξει τα «νερά» της επιδερμίδας σου. Έπειτα από 6 χρόνια έρευνας, η APIVITA ένωσε το θαυμαστό κόσμο της μέλισσας με τη θάλασσα της Μεσογείου σε ένα μοναδικό σύμπλοκο, το 3D PRO-ALGAE, για να μας προσφέρει την απαραίτητη προστασία κάτω από τον ελληνικό ήλιο.

Είναι τόσο δραστική αυτή η σειρά γιατί συνδυάζει τις φωτοπροστατευτικές ιδιότητες της πρόπολης – που η APIVITA ανέδειξε το 2011 – με ένα πολυδύναμο μικροφύκι της Μεσογείου, το Nannochloropsis Gaditana.

Το σύμπλοκο 3D PRO-ALGAE προσφέρει τρισδιάστατη προστασία και διατήρηση της δομής της επιδερμίδας κάτω από τον ήλιο, ενισχύοντας την πυκνότητα και την ελαστικότητά της χαρίζοντας εξαιρετική δράση κατά της φωτογήρανσης. Αυτή η καινοτομία της ΑPIVITA ενσωματώθηκε στη νέα σειρά αντηλιακών προσώπου APIVITA SUNCARE. Είναι η πρώτη φυσική σειρά ολιστικής αντηλιακής προστασίας, με εξειδικευμένη δράση κατά των ρυτίδων, των πανάδων και της λιπαρότητας.

Η σειρά έχει πολύ υψηλά ποσοστά φυσικότητας στα προϊόντα, στα οποία δεν περιέχονται σιλικόνες, όπως άλλωστε ορίζουν και οι «πράσινες» αξίες της APIVITΑ.

edf

2ο Σημάδι πρόωρης γήρανσης: Έντονη ξηρότητα

Με την ηλικία και την έκθεση στους περιβαλλοντικούς παράγοντες, το εξωτερικό προστατευτικό στρώμα της επιδερμίδας σταδιακά χάνει την ικανότητά του να συγκρατεί την υγρασία. Εάν το δέρμα σου ξεφλουδίζει ή είναι πιο ξηρό και τραχύ, χρειάζεσαι εντατική ενυδάτωση στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σου.

Αντιμετωπίσε τη: Απόφευγε προϊόντα που περιέχουν συστατικά που προκαλούν ξηρότητα στην επιδερμίδα όπως αλκοόλες, σαλικυλικό οξύ ή σκληρά καθαριστικά.

Όταν επιλέγεις μια ενυδατική κρέμα, δοκίμασε ένα προϊόν που να περιέχει συστατικά όπως ceramides, ουρία, υαλουρονικό οξύ ή νιασιναμίδη, τα οποία βοηθούν στην αποκατάσταση του προστατευτικού φραγμού της επιδερμίδας και αποτρέπουν την απώλεια υγρασίας.

πρόωρης γήρανσης

3ο Σημάδι πρόωρης γήρανσης: Λεπτές γραμμές, ρυτίδες και χαλάρωση

Οι φυσικές διεργασίες του δέρματος επιβραδύνονται με την πάροδο του χρόνου. Το δέρμα ανανεώνεται όλο και λιγότερο και παράγει λιγότερο κολλαγόνο και ελαστίνη, κάτι που μειώνει την ελαστικότητα και την πυκνότητα της επιδερμίδας. Αν παρατηρείς αλλαγές στην υφή, όπως λεπτές γραμμές, ρυτίδες και χαλάρωση, υπάρχουν μερικά συστατικά που μπορείς να χρησιμοποιήσεις, για να ενισχύσεις την παραγωγή κολλαγόνου και το ρυθμό ανανέωσης των κυττάρων.

Αντιμετώπισέ το: με βιταμίνη Α (ρετινόλη). Είναι από τα καλλυντικά συστατικά που έχουν ερευνηθεί πολύ και αποτελεί μια ισχυρή, πολυλειτουργική προσθήκη στη ρουτίνα φροντίδας κατά της πρόωρης γήρανσης. Η ρετινόλη επιταχύνει τον κύκλο αναγέννησης του δέρματός σου και ενθαρρύνει τη σύνθεση κολλαγόνου, πράγμα που σημαίνει ότι το δέρμα σου θα δείχνει πιο λείο, ελαστικό και φωτεινό μετά από 6-8 εβδομάδες συνεπούς χρήσης.

Αν ψάχνεις για θεραπεία απολέπισης με οφέλη κατά της πρόωρης γήρανσης αναζήτησε το γλυκολικό οξύ. Το γλυκολικό οξύ δεν απολεπίζει μόνον τα νεκρά κύτταρα που βρίσκονται στην επιφάνεια αλλά χαρίζει άμεσα λεία και φωτεινή επιδερμίδα. Έχει επίσης αποδειχθεί ότι ενισχύει το κολλαγόνο και βελτιώνει τα σημάδια της ηλικίας.

Ωστόσο να θυμάσαι το εξής: μελέτες και μελέτες καταλήγουν με βεβαιότητα στο ότι το πώς θα γεράσουμε εξαρτάται από εμάς και μόνο. Γι’ αυτό να σε φροντίζεις καθημερινά και σωστά. Καθαρισμός, ενυδατική, αντιηλιακό και καλή διάθεση. Ό,τι κι ό,τι για την καταπολέμηση της πρόωρης γήρανσης.

Φίλία (τονίζομαι παντού)

Pharmalista Healthy is the new beauty

Σχολιάστε το...