20 πράγματα που μπορείς να κάνεις για τον εαυτό σου τις Κυριακές

Η μία από τις δύο καλύτερες μέρες της εβδομάδας ανήκει σε σένα.

Οι Κυριακές δεν είναι απλές μέρες, είναι σύμβολο μιας νοοτροπίας, μιας αιώνιας νιότης, που ξυπνάς αργά, που έχεις τη μέρα μπροστά σου και μπορεί να τραβήξει μέχρι το βράδυ. Η Κυριακή ανήκει σε σένα. Στο χουζούρι σου, στο χόμπι σου, στην εκδρομή σου, στο ψήσιμο, στους φίλους σου, στον εαυτό σου. Εάν θέλεις να νιώσεις χαρούμενος/η κράτα αυτήν την Κυριακάτικη λίστα φροντίδας στα SOS με τα 20 πράγματα που μπορείς να κάνεις για τον εαυτό σου τις Κυριακές.

1 Οι Κυριακές φτιάχτηκαν για brunch: σήμερα φάε ό,τι θέλεις, αλμυρό ή γλυκό, και  απόλαυσέ το χωρίς καμία ενοχή. Η δίαιτα είναι πάντα για τις Δευτέρες.

2 Τις Κυριακές γίνε καλύτερος: αποδέξου μια φιλοφρόνηση λέγοντας “ευχαριστώ”, είτε την πιστεύεις είτε όχι. Το άτομο που σου την έκανε βλέπει κάτι που δεν βλέπεις εσύ στον εαυτό σου (ή δεν αποδέχεσαι). Εμπιστεύσου το.

3 Τις Κυριακές κάνε κι εσύ ένα κομπλιμέντο σε κάποιον, αλλά να το πιστεύεις με την καρδιά σου. Από Δευτέρα βρίσε ελεύθερα στους δρόμους και στην κίνηση.

4 Να είσαι ευγενικός με τους άλλους. Κι οι άλλοι θα φερθούν το ίδιο όπως κι εσύ. Γιατί; Μα είναι Κυριακή!

5 Να είσαι ευγενικός με τον εαυτό σου. Αξίζεις τον ίδιο σεβασμό που δίνεις στους άλλους. Όχι μόνον κάθε Κυριακή. Κάθε μέρα.

6 Για τις Κυριακές να αγοράζεις κάτι για τον εαυτό σου. Είτε είναι μία κούπα, ένα βιβλίο, το αγαπημένο σου περιοδικό, ένα άρωμα, λίγα λουλούδια.

7 Εξοικονόμησε δυνάμεις και χάρισε στον εαυτό σου το δώρο της «ενέργειας». Πες “ναι” όταν πραγματικά θέλεις να δεις κάποιον και “όχι” όταν νιώθεις ότι η αποδοχή μιας πρόσκλησης για κάποιο κυριακάτικο τραπέζι θα είναι εξαντλητική κι όχι ευχάριστη.

 

Κυριακές

 

8 Οι Κυριακές φτιάχτηκαν για τους βιβλιοφάγους: διάβασε το βιβλίο που σου αρέσει.

9 Οι Κυριακές χωράνε γέλια, χορό, τραγούδια. Δώσε στον εαυτό σου την ευκαιρία να ξεδώσει. Κυριακή γιορτή και σχόλη, να ήταν η βδομάδα όλη.

10 Φώναξε, κλάψε, αποσυνδέσου. Επίτρεψε στον εαυτό σου να απελευθερώσει την αρνητική ενέργεια μια Κυριακή πρωί.

11 Νιώσε άνετα με το σώμα σου. Βάλε κρέμα, κάνε μπάνιο, ξυρίσου, μείνε με το μπουρνούζι, μείνε γυμνός/ή με χνουδωτές παντόφλες. Δεν υπάρχει λόγος να ντραπείς για τίποτα.

12 Την Κυριακή δεν χάνεις κάτι. Ούτε την ώρα, ακόμη κι αν ξύπνησες στις δυο το μεσημέρι.

13 Μην παίρνεις τίποτα προσωπικά. Κυρίως τις Κυριακές. Το 99% αυτών που λέει κάποιος για να σε πληγώσει είναι δικό του πρόβλημα δεν είναι δικό σου.

 

Κυριακές

 

14 Γράψε κάτι. Τα καλύτερα κείμενα γράφονται βράδια Κυριακής

15 Το βασίλειό σου, το κρεβάτι σου. Επιβάλλεται τις Κυριακές.

16 Κάνε ένα ταξίδι ή μια εκδρομή για να ξεφύγεις από την πόλη και να αλλάξεις ατμόσφαιρα και ρυθμούς.

17 Μην επιτρέπεις σε κανέναν να σου πει πώς και τι να αισθανθείς τις Κυριακές. Αυτό είναι δική σου απόφαση.

18 Βάλε λουλούδια παντού. Τα λουλούδια έχουν μαγικές δυνάμεις (έχει αποδειχθεί και επιστημονικά ότι έχουν θετικό αντίκτυπο στην ψυχική μας υγεία αυξάνοντας την ευτυχία και μειώνοντας το άγχος). Άσε που δίνουν και άρωμα στο σπίτι.

 

Κυριακές

 

19 Απόλαυσε το πρωινό σου στο κρεβάτι. Δεν χρειάζεσαι κανένα room service για να νιώσεις σαν βασιλιάς ή βασίλισσα, παρά μόνον έναν δίσκο με πρωινά καλούδια.

20 Σεβάσου τα όριά σου. Αν νιώθεις κουρασμένος, ξεκουράσου. Αν νιώθεις χορτάτος, σταμάτα να τρως. Αν έχεις πιει ένα μπουκάλι κρασί, μην ανοίγεις και δεύτερο.

Δεν θέλω να πικραίνεσαι τις Κυριακές τα βράδια. Κανένα απόγευμα, κανένα βράδυ Κυριακής δεν θα σε ρίξει ψυχολογικά εάν έχεις κάνει πράγματα για τον εαυτό σου. Τις Κυριακές φρόντισε να αφιερώνεις χρόνο στον εαυτό σου, είναι ο καλύτερος σου φίλος.

 

 

Pharmalista Healthy is the new beauty

Σχολιάστε το...