3 εύκολα κόλπα για να αγαπάς ό,τι κάνεις

«Ξανασκέψου αυτό που κάνεις. Το αγαπάς; Τότε, τέλειωσε. Αν δεν το αγαπάς, τότε άλλαξέ το!» -Osho


Και τώρα η million-dollar question: αγαπάς ό,τι κάνεις και είσαι πραγματικά ευχαριστήμενος/η από τη ζωή σου;

Μην βιαστείς να απαντήσεις. Οι μελέτες σε πρόλαβαν. Πρόσφατη μελέτη διαπίστωσε ότι μόνο ένας στους τρεις ανθρώπους είναι ευχαριστημένος με τη ζωή του. Οκ, δεν είναι κακό να έχουμε κακές μέρες. Με τα social media είναι τόσο εύκολο να συγκρίνεις τη ζωή σου με τις ζωές των άλλων και να νιώθεις μειονεκτικά. Αλλά αν αγαπάς ό,τι κάνεις αυτή ή αίσθηση του λίγου, του ανικανοποίητου, δεν θα υπάρχει. Κι αν δεν πείθεσαι ότι μπορείς να αγαπήσεις ό,τι κάνεις προσπάθησε να δοκιμάσεις αυτά τα 3 εύκολα κόλπα.

1 Ζήσε το παρόν

Είναι τόσο εύκολο να ασχολείσαι με το πώς θα μπορούσε να είναι η ζωή σου εάν ήσουν ο Χ ή η Ψ. Εάν βλέπεις μόνον το αύριο, μπορεί να χάσεις την ομορφιά του σήμερα. Ζήσε το τώρα και μην περιμένεις για το “τώρα” του μέλλοντος. Χάνεις χρόνο. Και αυτήν τη στιγμή που διαβάζεις έξω, τώρα, σήμερα, γίνονται ωραία πράγματα. Εσύ που είσαι;

αγαπάς
Μίλα καλά στον εαυτό σου. Είσαι το πρώτο πρόσωπο που αντικρίζεις στον καθρέπτη το πρωί!

2 Μίλα ευγενικά στον εαυτό σου

Οι σκέψεις μας συνδέονται με το πώς νιώθουμε και το πώς νιώθουμε συνδέεται με αυτό που κάνουμε. Οι θετικές σκέψεις δημιουργούν θετικότητα. Εάν η εσωτερική σου φωνή είναι αρνητική και επικριτική, είναι απίθανο να αγαπάς ό,τι κάνεις. Άλλαξε τροπάρι και πες μέσα σου πόσο είσαι ικανός ή πόσο αξίζεις. Μην βγάζεις γλώσσα στον εαυτό σου.

3 Για σένα νοιάσου και γυμνάσου!

Ναι, η άσκηση απελευθερώνει ενδορφίνες που μας κάνουν ευτυχισμένους, αλλά πολύ συχνά αντιμετωπίζουμε την άσκηση ως αγγαρεία. Μισείς το γυμναστήριο; Γιατί να ξοδεύεις χρήματα για εγγραφή ή κάρτα μέλους; Αντ ‘αυτού, κάνε Zumba ή γιόγκα. Κάνε αναρρίχηση ή χόρεψε στο σαλόνι σου. Περπάτα! Ό,τι σε κάνει να ιδρώνεις για 10 λεπτά τουλάχιστον, εκπαιδεύει τον εγκέφαλό σου να πιστεύει ότι η συμπεριφορά σου έχει σημασία και ότι μπορείς να κάνεις τη διαφορά.

αγαπάς
Και ένα καλό κραγιόν μπορεί να βοηθήσει!

Μέχρι να δοκιμάσεις και τα τρία κόλπα φρόντισε αυτό: αγάπα τον εαυτό σου, αληθινά. Είσαι ένα μοναδικό πλάσμα, με χαρίσματα που πρέπει να τα ανακαλύψεις και να τα εκτιμήσεις περισσότερο. Κι αν αγαπάς τον εαυτό σου θα αγαπάς κι ό,τι κάνεις! Σίγουρα.

Φίλίά (τονίζομαι παντού)

Pharmalista Healthy is the new beauty

Σχολιάστε το...