Ξέρεις τι ακριβώς είναι το ιατρικό μακιγιάζ και πως εφαρμόζεται;

H Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρία και τα Δερματολογικά Εργαστήρια Avène ένωσαν δυνάμεις και μας συστήνουν το ιατρικό μακιγιάζ!

Το ιατρικό μακιγιάζ μπορεί να καλύψει ατέλειες του δέρματος που έχουν εμφανιστεί από καρκίνο, δερματικές παθήσεις όπως ερυθρο-ευρυαγγείες, ροδόχρους ακμή, χειρουργικές επεμβάσεις όπως λαγωχειλία ή ατύχηματα. Έτσι, η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρία και τα Δερματολογικά Εργαστήρια Avène ένωσαν τις δυνάμεις τους με σκοπό να ανακουφίσουν, να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής και να ενισχύσουν την αυτοπεποίθηση των ασθενών με καρκίνο μέσα από τη φροντίδα του δέρματός τους με το ιατρικό μακιγιάζ.

Τι κάνει το ιατρικό μακιγιάζ

Επανασχεδιάζει τα φρύδια σε περίπτωση χημειοθεραπείας. Δημιουργεί την ψευδαίσθηση πυκνότητας των τριχών, σχεδιάζοντας μικρά dots ή γραμμές, στο σωστό μήκος των φρυδιών.

Καλύπτει ουλές ή σημάδια από ακμή και εξανθήματα.

Κάνει camouflage σε εγκαύματα και σε δερματολογικές παθήσεις όπως το αιμαγγείωμα, η λεύκη, το έκζεμα, η ψωρίαση, οι ερυθρο-ευρυαγγείες, η ροδόχρους νόσος, η ακμή και οι ουλές ακμής, η σμηγματορροϊκή δερματίτιδα και το μέλασμα.

Επαναχρωματίζει και καλύπτει το δέρμα σε περιπτώσεις όπως η λεύκη.

Μπορεί να διορθώσει και τα επακόλουθα της παρεμβατικής δερματολογίας όπως το λέιζερ, η δερματο-απόξεση, οι ενέσεις για το γέμισμα ρυτίδων και τα πήλιγκ ή των χειρουργικών πράξεων όπως το λίφτιγκ, η βλεφαροπλαστική, η ρινοπλαστική.

Η Couvrance είναι η ειδική σειρά για τη διόρθωση με βάση το χρώμα, είτε πρόκειται για μικρή διόρθωση (μικρές κοκκινίλες, μαύροι κύκλοι) ή για μεγάλη διόρθωση (μετά από χειρουργική επέμβαση, κηλίδες εκ γενετής, ερυθρο-ευρυαγγείες, λεύκη, εγκαύματα). 

Πώς μπορείς να διορθώσεις τις δερματικές ατέλειες με το ιατρικό μακιγιάζ

Χρειάζεται να τοποθετήσεις το σωστό χρώμα για να καλύψεις και να εξουδετερώσεις τις δερματικές ατέλειες. Παίζοντας με τις αντιθέσεις, μπορείς να διορθώσεις το σχήμα του προσώπου, να μειώσεις τις ουλές ή τις ρυτίδες του δέρματος και να καλύψεις τις δυσχρωμίες.

Αρκεί να θυμάσαι ότι:

  • Το πράσινο εξουδετερώνει το κόκκινο (ερυθρο-ευρυαγγείες, πρόσφατες ουλές, αιμαγγειώματα κ.λπ.) και μειώνει τις κοκκινίλες.
  • Το κίτρινο εξουδετερώνει το μπλε-μελανό χρώμα (μαύροι κύκλοι, φλεβίτιδες κ.λπ.).
  • Το καφέ καλύπτει το άσπρο.
  • Το κοραλλί εξουδετερώνει τις καφέ ατέλειες.
  • Το μωβ εξουδετερώνει κιτρινίλες και θαμπάδα.
  • Το μπεζ κάνει πιο απαλές τις γραμμές του προσώπου.
  • Το άσπρο χαρίζει ελαφριά ομοιομορφία και προσελκύει το φως.
  • Τα ανοιχτά χρώματα τονίζουν και τα σκούρα χρώματα «αδυνατίζουν».

Τα 5 βασικά βήματα για το ιατρικό μακιγιάζ

1 Καθάρισε προσεκτικά το δέρμα σου.

2 Εφάρμοσε την κατάλληλη βάση μακιγιάζ για τον τύπο του δέρματος και την ευαισθησία του.

3 Κάλυψε τις ατέλειες με έγχρωμα διορθωτικά (ανάλογα με το χρώμα της ατέλειας).

4 Κάνε το χρώμα του δέρματος ομοιόμορφο με ένα διορθωτικό μέικ απ.

5 Σταθεροποίησε το μακιγιάζ με τις πούδρες.

Τα προϊόντα έχουν απαλές συνθέσεις, είναι υποαλλεργικά, μη φαγεσωρογόνα. Χαρίζουν φυσικό τελείωμα, είναι ανθεκτικά στο νερό, διαρκούν πολύ, δεν ερεθίζουν το δέρμα και έχουν δείκτη προστασίας SPF.

Δεν μπορείς να το κάνεις μόνη σου; Σου έχω νέα!

Με σύνθημα “Είμαι δυνατή – Δείχνω καλά – Είμαι καλά” η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία καλεί στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της, (Τσόχα 18-20, Αθήνα) γυναίκες που θέλουν να νιώσουν καλά. Παρέχουν υπηρεσίες φροντίδας του δέρματος σε γυναίκες με καρκίνο και υπηρεσίες ιατρικού μακιγιάζ Couvrance με την εγγύηση των Δερματολογικών Εργαστηρίων Avène. Αισθητικοί με εξειδίκευση στο ιατρικό μακιγιάζ δίνουν συμβουλές για την υγιεινή και τη φροντίδα του δέρματος αλλά και τεχνικές επανασχεδιασμού των φρυδιών, κάλυψης με φυσικό τρόπο ατελειών και δυσχρωμιών της επιδερμίδας.

Φίλίά (τονίζομαι παντού)

photo credit ανοίγματος: unsplush

Pharmalista Healthy is the new beauty

Σχολιάστε το...