Γιατί η Δευτέρα είναι η καλύτερη μέρα για να ξεκινήσεις γυμναστική;

Η Δευτέρα πλάστηκε για γυμναστική, όχι για δίαιτα!

Η γυμναστική είναι ένας από τους τρεις πυλώνες της υγείας. Οι άλλοι δύο είναι η καλή διατροφή και ο ύπνος, σε περίπτωση που αναρωτιέσαι. Για να είσαι υγιής πρέπει να κάνεις κάποιου είδους σωματικής δραστηριότητας. Και τι εννοώ σωματική δραστηριότητα; Όχι 100 sit ups και 50 burbees. Αλλά σκάλες, περπάτημα, ποδήλατο, κολύμπι κ.λπ. Και μέχρι να βρεθεί εκείνο το σωτήριο χάπι που θα σε σφίξει, η γυμναστική θα είναι πάντα η πρώτη σου επιλογή.

Πότε να ξεκινήσεις γυμναστική

Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο καλύτερος χρόνος για να ξεκινήσεις γυμναστική είναι η Δευτέρα. Oh yes! Μετά από όλο το σαββατοκύριακο στον καναπέ και στο κρεβάτι, αυτή η μέρα είναι ιδανική για να ξεκινήσεις γυμναστήριο ή να ξυπνήσεις λίγο νωρίτερα και να γράψεις 10.000 βήματα. Αλλά υπάρχουν και άλλοι λόγοι για να ξεκινήσεις γυμναστική τη Δευτέρα (δίαιτα από Τρίτη).

Εάν ξεκινήσεις Δευτέρα τη γυμναστική:

Θα χαμογελάς περισσότερο.

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι οι εργαζόμενοι γραφείου δεν χαμογελούν πριν από τις 11 μ.μ. Η γυμναστική είναι σημαντική για την παραγωγή των ενδορφινών, αυτών των ορμονών που μας κάνουν να νιώθουμε καλά. Αν κι εσύ δεν συμπαθείς ιδιαίτερα τη Δευτέρα αυτή είναι η μέρα να ξεκινήσεις γυμναστική! Μόνο 10 λεπτά με τα πόδια είναι αρκετό για να βελτιώσεις τη διάθεσή σου. Η πιο τίμια προπόνηση για να ξεκινήσεις τη δουλειά σου με κέφι (μπρίο και χαρά).

Έχεις πιθανότητες να συνεχίσεις να ασκείσαι όλη την εβδομάδα.

Και αν τα καταφέρεις βάζεις τις βάζεις για μια καλή συνήθεια. Σκέψου πως αν σταματήσεις, θα «σπάσεις μια αλυσίδα». Κρίμα δεν είναι;

Θα μειώσεις το άγχος.

Η άσκηση, ιδιαίτερα η αερόβια, μπορεί να μειώσει το άγχος. Αυτό είναι πολύ σημαντικό σένα που εργάζεσαι σε κάποια υπεύθυνη θέση.

Θα μειώσεις τον φόβο της αποτυχίας.

Εάν γυμνάζεσαι θα μπορείς να είσαι καλύτερος υπάλληλος γιατί θα αποδίδεις καλύτερα. Και που ξέρεις; Καλύτερη απόδοση σημαίνει πιθανή προαγωγή!

Θα νιώσεις καλύτερα.

Γενικά αν βάλεις τη γυμναστική στη ζωή σου θα κοιμάσαι καλύτερα, θα αδυνατίσεις ή θα ελέγχεις το βάρος σου, θα μειώσεις την πιθανότητα εμφάνισης διαβήτη, θα μειώσεις τις ημικρανίες, θα ενδυναμώσεις τα οστά σου, θα ενισχύεις τις εγκεφαλικές σου λειτουργίες και τη μνήμη σου, θα κάνεις καλύτερο σεξ και θα ζήσεις περισσότερο. Με μόλις 15 λεπτά άσκησης την ημέρα μπορείς να προσθέσεις μέχρι και 3 χρόνια στο προσδόκιμο της ζωής σου! Και πολλά ακόμη.

Έλα για να σηκωνόμαστε για γυμναστική! Δευτέρα είναι…

Φίλίά!

ΥΓ Δεν σε βλέπω όμως να σηκώνεσαι και ανησυχώ!

Pharmalista Healthy is the new beauty

1 comment

Σχολιάστε το...