Ένα από τα πιο design φαρμακεία στον κόσμο βρίσκεται στο Βέλγιο

Όταν μιλάμε για  design φαρμακείο εννοουμε μπαρ με υγιεινά ροφήματα, χρώμα, αυτόματους πωλητές.

Αν έχεις σκοπό να πας στο Βέλγιο τότε πέρασε σε ένα από τα πιο design φαρμακεία του κόσμου. Ύστερα από 100 χρόνια παρουσίας το φαρμακείο Van Dijck αποχωρίστηκε τη φυσική του έδρα στο Bree της βελγικής Φλάνδρας. Το γραφείο Zware Jorgens ανέλαβε το design του νέου χώρου, που βρίσκεται σε έναν κεντρικό δρόμο της πόλης.

Ξεφεύγοντας από την τυπική και παραδοσιακή εικόνα που έχει κανείς για τα φαρμακεία, δημιούργησαν έναν ζωντανό χώρο, με χρώμα, ζεστασιά και οικειότητα. Το ζητούμενο ήταν να δημιουργήσουν έναν χώρο που θα εμπνέει τον πελάτη να επισκεφθεί.

Η Zware Jorgens συνεργάστηκε με τον ιδιοκτήτη του καταστήματος, Joeri Van Dijck, τον διακοσμητή -με έδρα το Λονδίνο, Mark Pimlott, καθώς και τους αρχιτέκτονες από το Delft, Hoek και De Wit, για την ολοκλήρωση του πρότζεκτ.

design φαρμακεία

Το βασικό κομμάτι του σχεδιασμού περιστρέφεται γύρω από έναν πάγκο, που λειτουργεί και σαν ταμείο, και στον οποίο οι πελάτες άνετα μπορούν είτε να κάτσουν ή να περπατούν γύρω του.

Άλλο ένα βασικό στοιχείο του design, είναι το χρώμα. Αρκετά σημεία επίσης είναι επενδεδυμένα με τούβλο, ενώ στον χώρο περίοπτη θέση έχει και ο κλασσικός φωτεινός πράσινος σταυρός, δημιουργία του studio V3RS, από το Eindhoven.

Στη μια γωνιά του καταστήματος, υπάρχει ένα αυτόνομο μπαρ, σαν νησίδα, ντυμένο με άσπρο πλακάκι και στο οποίο μπορείς να βρεις αναψυκτικά και ποτά με βάση τα φρούτα.

design φαρμακεία

Σε εμφανή σημείο εντός του φαρμακείου βρίσκονται μόνο κάποια πολύ κοινά και βασικά φάρμακα. Όλα τα υπόλοιπα είναι αποθηκευμένα κάπου διακριτικά, και η παραλαβή γίνεται αυτοματοποιημένα.

Ο φαρμακοποιός εισάγει την εντολή στον υπολογιστή και το προϊόν φτάνει στα χέρια του μέσω μιας σπειροειδούς τσουλήθρας. Η λεπτομέρεια σε αυτό το σημείο είναι ότι ο πελάτης μπορεί μόνος του να εισάγει τον κωδικό και να παραλάβει το προϊόν που χρειάζεται. Σαν σε αυτόματο πωλητή. Τι λες; Πάμε μια βόλτα;

Φίλίά (τονίζομαι παντού)

Πηγή: dezeen.com
Φωτογραφίεs: Stan Koolen

Pharmalista Healthy is the new beauty

Σχολιάστε το...